Deze morgen uiteindelijk aan de start met slechts een twintigtal leden voor een heruitgave van de Marcq rit van een paar weken geleden als last minute invaller voor de Thiago rit.
En ik moet zeggen dat het een schot in de roos was op alle vlakken.👍
Kleine verrassing toch dat er geen camionette ter beschikking was want dat nieuws was niet tot bij de leden geraakt, maar gelukkig werden wij vandaag gespaard van mechanische pech! Finaal gekozen om in één groep de B-versie te rijden (ca 92 km) en dat was een voltreffer. 🧨

Eerste 30 km werden gemend door Erik en Wouter VT (in tegenstelling tot de Belgen vandaag hadden wij twee Wouters in ons peleton vandaag 💪🏿💪🏿 Kleine wegvergissing haalde Wouter 1 weg van de kop maar dit werd voortreffelijk opgevangen door Frank P die samen met Erik er voor zorgde dat een naar mijn gevoel stevig 👌maar voor iedereen haalbaar tempo werd aangehouden.

Was trouwens gans de rit het geval waarvoor dank aan de koprijders.

Pauze na een 45-tal kilometer en na een stuk kopwerk van het duo Frank-Erik was het sterke
Steven die….samen met Erik de laatste tientallen kilometer het kopwerk verzorgde.
Erik dus 100% van de rit op kop en op een manier die iedereen wel kon smaken moet ik zeggen.

Merci daarvoor.Laatste uur werd er gejaagd door een rugwind 💨 en de nodige vlakke en dalende stukken flink doorgevlamd zodat wij toch wel met een mooi gemiddelde iets boven 30 km/hr en een dikke 750 hoogtemeters binnen kwamen.

Niet echt lange klimmekes in deze heel mooie rit maar flink wat vals plat wat in feite zorgde voor een mooie training voor iedereen.
Finale richting Linthoutberg in de omgekeerde richting, voorbij Steffex bleef het nog altijd stevig vlammen maar in een compacte groep en er werd gekozen door de meesten voor de korte finale richting containerpark.

Wij sloegen met een vijftal af aan de lichten richting sportschuur dus de finale en de outcome moet ik jullie schuldig blijven.
Bijna iedereen schoof ook nog mee aan in de sportschuur waar een bijna herstelde Stoffel L ons nog kwam vervoegen.

Prima fietsweer, een leuk gezelschap van een twintigtal dapperen die er voor kozen de clubrit te rijden ….

De rest zit nu in Leuven en omstreken vermoed ik J…en samen duimen wij voor een Belgische wereldkampioen.
Al wordt dat met superfavoriet Wout en Remco in support waar iedereen wel zal naar kijken….geen evidentie.

Als het maar weer geen zilver wordt zou ik zeggen 😱

Tot volgende week voor een van de laatste zomerritten voordat wij aan de overgangsritten naar Gaasbeek richting wintertour gaan evolueren.