Laatste rit van de “normale” zomertour….en het was er eentje dat mocht gezien worden in elkaar gestoken door onze half-prof Guillaume die er wel zelf niet kon bij zijn. Al hebben wij er in realiteit door de dichte mist die tot laat in de rit bleef hangen niet veel van gezien. Maar wel gevoeld…mooie en relatief rustige baantjes waar het goed rijden was, heel wat vals plat, na de pauze een vijftal klimmetjes kort na elkaar, dus alles om nog eens in groep te genieten.

Heel wat verschillende mannen kopwerk zien doen maar de Oscar van de dag gaat zeker naar Johan KV en naar Jochen. Aan de rest ga ik mij niet wagen want dan vergeet ik zeker een aantal koprijders. Tempo was voor de aanwezige B-rijders best pittig (ik noteerde alvast voor mij de hoogste normalized power waarde van het seizoen, een voor velen waarschijnlijk bescheiden 235 watt maar die naar mijn normen garant staat voor een stevige rit). Maar wast best te doen in de beschutting van het peleton.

Wel een lage opkomst met ik schat net geen 20 deelnemers, zat de fantastische organisatie van gisteren van de wielerwedstrijden er bij een aantal voor iets tussen, waarschijnlijk wel en zeer begrijpelijk want was een daverend succes. Anderen lieten zich waarschijnlijk afschrikken door de natte mist van deze morgen. Maar de aanwezigen konden genieten van een stevige rit van een 92 tal kilometer met een 800-tal hoogtemeters.

Enige smet op het blazoen van de rit was dat wij letterlijk aan het eerste rond punt van de dag (na 200 meter schat ik) een enthousiast gestarte Erik die daar de verkeerde afslag nam al verloren zoals later bleek. De mist hielp Erik natuurlijk niet om ons nog te vinden….maar het kan en mag niet dat wij tijdens een clubrit iemand verliezen of achterlaten. Als dit opgemerkt wordt moet er gewoon gestopt worden L.

Erik moest dus noodgedwongen kiezen voor een Beauval rit wat hem vergeven wordt natuurlijk 😆…blijkbaar waren en zijn er tegelmatige wel meer Club33 rijders die Beauval verkiezen boven de clubrit….wat ik eerlijk gezegd toch wel spijtig vind op een zondag voor onze clubleden.

Sam was chauffeur van dienst voor de camionette in afwezigheid van Louis, wat sterk geapprecieerd werd en ook wel zijn nut bewees toen Yves V na een 60-tal kilometer zijn ketting brak en hij Sam noodgedwongen kon gezelschap houden in de camionette.
Wat gesukkeld ook met een aantal wegvergissingen en een baantje dat ons iets te MTB-achtig leek om door te rijden, maar al bij al raakten wij vrij makkelijk met onze gekende gidsen terug op de route richting Asse waar wij eindelijk de eerste zonnestralen zagen opduiken.

Geen echte klassieke finale na een ommetje in Merchtem, maar rechtoe rechtaan op de veilingbaan om onder een ondertussen stralende zonnetje aan te belanden op het terras van de sportschuur. Fluppe, die solo de rit van Gaasbeek voor volgende week verkend had voegde zicht nog bij ons, en bij de gebruikelijke choco werd de wedstrijd van gisteren door een aantal aanwezigen nog een paar keer opnieuw gereden had ik de indruk.

Maar iedereen was het er over eens een fantastische organisatie en succes…al waren een aantal aanwezigen (oa Roel en Dirk S) nog volop bezig het gerstenat van de après course nog uit te zweten.
Volgende week dus een overgangsrit richting Gaasbeek olv Fluppe (ik vermoed start om 9 hr ipv 0830) en daarna is het stilaan tijd voor onze ledenvergadering (niet vergeten) en de start van het winterseizoen.
Geniet van wat wel eens de laatste mooie namiddag zou kunnen zijn.

Comments are closed